Тој на социјалните мрежи објави писмо кое го упатува до премиерот Зоран Заев, во кое објаснува зошто дава оставка.

-Кога политиката, политиканството ќе станат погласни од природните науки, тогаш работната атмосфера станува непогодна за некој кој е научен во се да ја бара логиката, пишува тој во писмото.

Тој вели дека освен зачувувањето на интегритетот и достоинството, причината за неговото повлекување се и актуелните случувања и според него лажните вести, кои вели дека треба да се проверат преку институциите.

Погледнете го писмото во продолжение:

Вистината нека се провери преку институциите. Нема затскривање позади функции. За лажните вести најдобро искуство да го…

Posted by Dragi Raskovski on Tuesday, April 13, 2021