Новак Ѓоковиќ со полициска придружба се наоѓа на аеродромот во Мелбурн и наскоро ја напушта Австралија.

Со лет преку Дубаи, Ѓоковиќ за околу еден час заминува од државата. Највено беше дека депортацијата ќе биде спроведена многу брзо откако судот ја одби жалбата на адвокатскиот тим на тенисерот, а тој најави дека веќе нема да поднесува други жалби.