Скулптурата „Бик“ на улицата „Македонија“ во Скопје стана контејнер.

Откако во ноември 2018 година беше скршена неговата опашка, тој стои така огрден и. Сега е полн со ѓубре и шверцана стока. Ова претставува лоша слика за скопјани, но и за турстите кои секојдневно го посетуваат нашиот град.

Ова го коментираат и граѓаните на социјалните мрежи. Повеќе може да погледнете од фотографијата во продолжение.

Кога ќе не прашаат зошто сме на дното како држава треба само оваа слика да им ја пуштиме.

Posted by Kristijano Kris Manev on Wednesday, March 24, 2021