Данските велосипедисти растурија на Олимписките игри во Токио. Срушија и Олимпски рекорд, но експертите велат дека тоа е бидејќи направиле измама.

Според нив, данскиот тим имал самолеплива лента на потколениците која ја зголемувала аеродинамичноста.

Лекарите се соменваат дека баш сите имаат иста повреда и затоа е донесена одлука за висината на чорапите кои смеат да се носат.