Вчера беше погребан Ранко Радошевиќ (54), познат како Ранко Ескобар, а на вечниот одмор го испратија околу 500 луѓе, но посебно внимание привлекоа мистериозните гости.

20-тина лица со црни маски, качулки, наочари, од кои некои имаа и панцирни  чадори отпорни на куршуми, стоеја во формација во вид на стража за да го покријат мистериозниот маж кој дојде да му изрази сочувство на семејството и да го испрати Радошевиќ во неговото вечно почивање.

Чуварите и пацирни чадори не се невообичаени на погреби на мафијаши.