Вчерашниот театар во Собранието на пратениците од Левица, Димитар Апасиев и Борислав Крмов можеби излгеда примамливо и интересно за дел од народот, но не секогаш вака реагирал Апасиев кога во прашање се далеку поважни теми.

Време е да се потсетиме за неговите ставови пред 6 години. Кој беше ставот на Апасиев тогаш, април 2017та, кога пратеници на ВМРО-ДПМНЕ правеа филибастеринг против изборот на Талат Џафери?

Повеќе може да погледнете од фотографијата во прилог:

Освен ова, прашањето кое се наметнува за пошироката јавност зошто Апасиев не реагираше со ваква импулсивност кога беа носени други закони?