Во моментов пред владата на Макеоднија се случува сенароден протест под мотото „Ултиматум – НЕ благодарам“ против францускиот предлог и против бугаризацијата на Македонија.

Потпретседателот на ВМРО-ДПМНЕ Владо Мисајловски на својот Фејсбук профил објави фотографија од протестот и порача: „Македонија пред сè и над сè!“