Обилни врнежи од дожд ја зафатија Македонија како што претходно најавија метеоролозите.

На фотографиите кои се објавени на социјалните мрежи се гледа дека улиците во Велес се поплавени со вода. Според најавите, во делови од Македонија можно е да наврнат до 50 литри дожд на метар квадартен. Врнежи ќе имаме и во месец јуни.