Граѓаните побараа и распуштаање на владата и предвремени избори, а постојано се слушаа извици „оставка“.

Не беа заборавени ниту реформите на Мила Царовска и најавите за укинување на учебниците.

Пристутните се револтирани и од менувањето на дресот на фудбалската репрзентација кој од црвен стана бордо и без жолтото сонце.

Не го заборавија и референдумот за промена на името и најавите за укинување на македонскиот јазик  и историја по барање на Бугарија.