Во продолжение на објавените фотографии од разговорот се гледа како корисникот на „Фејсбук“ се  обидува да воспостави повик, а во текот на разговорот дополнува :

Срце многу убави усни имаш, ќе ми го пу*иш со тие убави усни пу-пу-пу“.

На овој случај веќе работи и  Секторот за компјутерски криминал при МВР, за да го пронајде лицето кое стои зад профилот.

Средовечниот маж пишувал во повеќе наврати, што се гледа од комуникацијата, но не добивал одговор. Сепак, и покрај тоа, тој продолжил да му се обраќа на девојчето.

Срце многу си била тврдоглава, немој така, опушти се со мене, ќе играме, ќе ти го го зач*кам, ќе стенкаш, важи срце, тоа убаво г*зе да ти го јадам, да ти сврш*м во уста, мала што ја имаш“

Фотографиите од комуникацијата се јавно објавени на профилот „Стоп педофилија“ со порака: „Да го направиме славен човекот кој пишува вакви погани работи на 15-годишни девојчиња и се заканува дека ќе ги киднапира и ќе ги силува. Доколку некој од вас го има во пријатели избришете го заради ваша безбедност и безбедност на вашите деца“, без да се открива идентитетот на девојчето (со цел нејзина заштита) кон кое биле  праќани овие пораки.

Во продолжение на објавената комуникација на социјалните мрежи се гледа како  лицето кое ги праќа пораките испратило и фотографија од својот лик, за потоа да понуди да прати до девојчето и слика од неговиот полов орган.

Кога и натаму не добива одговор тој и се заканува дека ќе го присили девојчето на полов однос.

Зошто водиш инат, ако сакаш со сила има спиеш со мене, разбираш, ама знај на каков било начин ќе те легнам со мене во кревет. Јас сакам со убаво да те опуштам, а ти неќеш, сакаш со сила така. Епа со сила ќе ми го пушиш, девојче и 2 саата ќе ти го зачукам. Знај, биди спремна со сила“.