Во продолжение целата објава на Петрушевски:

Четири годнини СДСМ, четири години неспособност!
Делницата Ранковце – Крива Паланка од ветениот експресен пат Куманово – граница со Р. Бугарија, отпочнат пред 3 години, денес требаше да биде завршен !
Фактичката состојба на терен: за 3 години ШАЈКА немаат заковано!, пишува во објават Петрушевски.