Според фотографијата премиерот има проблем со пишување на буквата која ја пишува како ш кирилица ракописно што е сосема спротивно од тоа што го сугерира лингвистиката и практиката.

Според многумина тоа е знак дека премиерот освен што има проблем со користењето на придавката македонски како во случајот со фудбалската репрезентација има проблем и со познавањето на сите букви од латиницата и кирилицата.


По овие реакции следеше и пост на „твитер“ во кој се бара проверка на знаењето на премиерот Зоран Заев.