ВМРО-ДПМНЕ кои настапуваат со слоганот „Создади нова иднина“, почнуваат со митинг во Охрид, односно од Античкиот театар. Митингот ќе започне во 18 часот. Веќе во вторник ќе продолжат во Вевчани, Дебрца, Струга, Ресен.

Еве ја целосната агенда на партијата: