Дочекот на 22-годишниот таеквондист Георгиевски е најавен за 14:00 часот во организација на Агенцијата за млади и спорт, а неговиот успех ќе се означи вечер на скопскиот плоштад во 19:30 часот.

Македонскиот знаменосец на летната Олимпијада се враќа од Токио со сребрен медал во таеквондо во категоријата над 80 килограми