-Резултатите и бројките самите од себе зборуваат, а тоа е дека Македонија е најлоша во светот. А, тоа најлоша во светот и по број на смртни случаи, Македонија е најлоша во светот и по вакцинацијата. Зарем треба за нешто друго да се зборува во Македонија, во ситуација каде што секој ден, еве денес во Македонија имаме 21 починат граѓанин. Значи утре во Македонија ќе имаме 21 погреб, 21 семејство ќе ги испратат најмилите, 21 човек кој што до денес бил со нас, од утре тие веќе нема да бидат со нас. А, за власта, за Зоран Заев и неговите министри тоа не е вест, истакна Ѓорчев.