Индексот SAS 40 во Париз додаде 0,6 отсто на 6761,2 поени додека франкфуртски Дакс порасна за 0,77 отсто на 15.216,54 поени.

Индексот FTSE 100 на лондонската берза се зголеми за 1,04 отсто на 7.132,65 поени.