Првиот заменик-претседател на Владата и министер за политички систем и односи меѓу заедниците Артан Груби на својот фејсбук-профил објави дека досега се самопопишале 99.500 лица од дијаспората, од кои само во изминатите 24 часа над 11.500 лица.

– Нашата дијаспора навистина е најдобра на свет. Попишувајте се на https://census.stat.gov.mk/ , напиша Груби.