– Од Крушево, па се до Охрид, напорите за слобода и еднаквост се соочуваа со безброј предизвици низ децении, системи и власти. Но, идејата на којa и е дојдено времето и волјата на граѓаните за да живеат слободни и еднакви не може да ја спречи ниедна власт, додава Груби во честитката.

Посочува дека само заедно сме посилни, подобри и го честита празникот на сите граѓани на нашата земја.