Не случајно и без причина, се плашат и не ја прифаќаат оставката на Заев, оние партии кои он и поради нив ги изгуби изборите. Тоа се оние партии кои некогаш беа во коалиција со Груевски, пишува Џевдет Хајредини, поранешен министер за финансии.