Како што пишува Верица Ѓоргиевска на Фејсбук во групата за Ковид19 искуства и совети, Клиничката болница во Битола не располага со реагенси за испитување на д-димери. Според напишаното, болницата е во тотален хаос, хоспитализирани пациенти чекаат и до четири дена за резултати, а ним им се од круцијално значење да ги добијат истите што побрзо.

Погледнете за што станува збор.