Во потресен инцидент што се случи во селото Габреш, семејната расправија стана фатална, при што загинаа двајца, а еден повреден. СВР Куманово заедно со МВР потврди за инцидентот и ќе ги сподели грозоморните детали околу трагедијата.

Смртоносна пресметка во 12:25 часот

Околу 12.25 часот на 21.02.2024 година, мирот на Габреш бил нарушен кога 66-годишен маж, идентификуван како Д.Ѓ застрелал 3 лица. Тој извршил двојно убиство каде што жртви биле членови на неговото сопственото семејство. Жртвите се неговата сестра Д.Р. (63), и нејзините два сина Ж.Р. (36) и Т.Р. (38)

 

Изгубени животи и издржани повреди

Последиците биле поразителни, што резултирало со непосредна смрт на 63-годишната жена и нејзиниот 38-годишен син. Т.Р., третата жртва – Ж.Р, се здобила со тешки телесни повреди и е итно пренесен во Општа болница Куманово за итна медицинска помош.

Брза полициска акција

Реагирајќи на повикот за помош, полициски службеници од Министерството за внатрешни работи истиот ден го привеле Д.Ѓ. Апсењето е извршено во врска со двојното убиство Габреш, при што раните индиции укажуваат на нерешени имотно-правни спорови во семејството.

Започнуваат правни постапки

Со започнувањето на правниот процес, властите ја уверуваат јавноста дека ќе се одвива темелна истрага. Секторот за внатрешни работи официјално ја информираше заедницата за трагичниот инцидент, нагласувајќи ја улогата на семејните спорови во овој крвав настан.

Извор: Telma

Извор Kumanovskimuabeti

иЗВОР: press24