-Нас не ни треба нов 27-април, стагнација, црно минато, немири и судири, нас ни е потребен прогрес, развој и иднина за сите.

Не сме безгрешни, има грешки за кои треба да се корегираме и грешки кои се направени од изолирани случаеви на поединци, за кои не е криво ниту раковотството, најмалку власта, туку тие поединци кои лошо ја практикуваат или ја практикувале власта, а се нивни дел, на нив треба да се покаже прст, за кои има и треба да има одговорност.

-Се изборивме за слобода, таа не е подарена, треба да ја одржуваме континуирано, но и да се бориме за да зачуваме сите!“, пишува Христовски.