-Секако, ние сакаме фер односи со сите во регионот, особено со Хрватска. Овие изјави не се израз на почит кон Србија, ќе се обидам да бидам благ.

Кога го велите тоа, не може да се правите дека не знаете дека сметаме дека тоа е наша територија, „дека таму има Срби кои се сеќаваат на трагичните страдања, изјави Вучиќ пред новинарите.

Тој праша зошто некој треба да учествува во тоа, наместо да ја одбие понудата на КФОР.

-За нив беше полесно да кажат дека не сакаат да учествуваат кога ја добија поканата. За жал, тие намерно ја прифатија во обид да ја понижат Србија…ја разбравме пораката,истакна тој.