Европските земји полека се отвораат пред почетокот на летната сезона. Како во моментов изгледа ситуацијата со рестрикциите и нивното разлабавување, погледнете во галеријата:

Линк до целиот текст на Дојче Веле прочитајте го со клик ТУКА.