Па така Романците постојано го користеа името „Македонија“, па така нашето име стоеше и на пултот каде се официјалните лица и новинарите. Таква бевме најавувани и во медиумите.

Нашето име без она „Северна“ го користеше и „Спорт клуб“ како и хрватскиот коментатор кој постојано навиваше за „Македонија“.

Секоја чест.