Бранко Тричковски, кој важи за еден од најжестоките поддржувачи на СДСМ, а воедно и идеолог на партијата, повторно ја шокираше јавноста со својот нов фејсбук статус.

-Додека Македонија гори, јас си го прчам, пишува во дел од својот статус Тричковски на Фејсбук.