Димче од Девица уште нема преболено што не се сите во затвор за 27-ми бидејќи му се расипа пресудата изречена на тв на големиот правник кој работеше во неуставното СЈО кај шефица Катица 6,24, пишува на Фејсбук Богдан Илиевски.

-За велепредавство говори другарчево на Заев и Катица кому од идентитетски обележја омилен му е дијалектот на Бранко Црвенковски, а неомилено знамето од Кутлеш.

“Легитимно избрана власт” била онаа за која се гласаше со две раце вон сите процедури, ама денес бидејќи сака да се раја жари и пали кап се расправа со Таљат легитимниот (како ликот кој вели “Живеј!” во бугарскиот виц.)

Сеа му пречи и тоа што Пимен на суд ја кажал вистината бидејќи не е важно што “поп ќе крсти” туку како Димче ќе испрди.

Веројатно мало задоволство наоѓа што дел од луѓето се осудени на ненормални казни за непостоечки тероризам, ама и на тоа ќе му дојде крајот, како и на времето во кое Димче ќе беси луѓе на телевизија за да е допадлив со комуњарните предавници.

И одозгора на тога не го прави тоа ни директно туку преку фб страничиња на Девица бидејќи од мажественост поседува неоправдан курч, а храбар е ко мало прсте на лева нога на Јане, Горан или Вили, пишува Илиевски во статусот.