– Воопшто немаше оставка… Да беше оставка, ќе се поднесеше до органот кој го избрал, а тоа е Собрание на Република Македонија.-Да беше оставка, за неа не одлучува никој, туку Собранието ја констатира на првата наредна седница… (читајте Устав). Да беше по Устав и право, ама не е…Да беше по морал и етика, ама не е…, напиша Димовски.

Тој оценува што ќе значи ако премиерот Зоран Заев ја прифати и отфрли оставката на Филипче.

– Ако Зоран Заев ја прифати оставката ќе ја згази СДСМ… Ако Зоран Заев не ја прифати оставката, ќе се згази себе, вели Димовски.