Ваквата контрола доаѓа по објавените информации дека дел од научните трудови се плагијат, објави ТВ21

Од Инспекторатот на министерството за образование за телевизијата потврдиле дека влегле во универзитетот и дека во следниве денови детално ќе ги разгледаат сите досиеја на професорите како и научните трудови.

Целиот текст на ТВ21.