Вељаноски посочи дека лажел оти слушнал и видел како Биљана Бришковска од осмиот кат на партијата му давала насоки по телефон на Вељаноски.

Спикерот објасни дека сведочењето на Нинџа било побиено од вештакот Мирослав Котевски и од самата Бришковска.

Сведокот тогаш со листинзи докажа дека двата телефони на Нинџа биле прикчучени накратко на базната станица на ВМРО накратко во периодот од 22 до 23 часот.

Бришковска пак во своето сведочење истакна дека во периодот што го споменува Василевски воопшто не била во партијата и не можел да слушне дека има комуникација со Вељановски.