Обвинителството соопшти дека засега нема докази кои ги поврзуваат лицата приведени во врска со убиството на лекар во Железара со самото кривично дело. И покрај тековните напори и на Министерството за внатрешни работи и на форензичарите, не се откриени суштински докази за инкриминирање на приведените.

Недостиг на докази

Според официјалните изјави, и покрај опсежните истраги и вештачења спроведени од Институтот за судска медицина, не се појавија докази кои разумно би ги вмешале приведените лица во убиството. Следствено, Јавното обвинителство одлучи да не препорача дополнителни мерки на претпазливост против трите лица кои моментално се во домашен притвор.

Континуирани напори за идентификација на виновниците

Во меѓувреме, органите на прогонот, во соработка со Основното јавно обвинителство Скопје, остануваат посветени на откривање на вистинските сторители на кривичното дело. И покрај неуспехот на наоѓањето докази во врска со уапсените, напорите да се откријат извршителите на убиството и понатаму продолжуваат.