Истрагата за случајот на Онкологија, за грозоморната шема, воспоставената пред многу години, ја водат надлежни институции, додека ДПМНЕ со своето делување само прави штета на целата постапка, велат од СДСМ.

Во продолжение соопштението

ДПМНЕ падна толку ниско што злоупотребува болни и наместо да ја поздрави истрагата, ја попречува, со обиди да ја политизира и да ја меша со непостоечка надлежност.

Ова само потврдува дека Мицкоски стравува што ќе покаже истрагата, за се што се правело на Онкологија години наназад.

Секој што се огрешил во случајот со Онкологија ќе се соочи со одговорноста и ќе биде изнесен пред лицето на правдата, без разлика на партиска, етничка или друга припадност припадност.