Ивановски патеката од 3.000 метри успеа да ја истрча со време од 8:06.66 минути, што е нов државен рекорд, соборувајќи го претходниот кој исто така беше во негова сопственост.

Македонскиот атлетичар на крајот го освои бронзениот медал, веднаш зад Гусман од Малта и Србинот Елзан Бибиќ.

Дарио Ивановски е еден од нашите кандидати и за настап на Летните олимписки игри во Токио во атлетските дисциплини.