Измама со визи во Кичево

Надворешната канцеларија за криминалистички работи Кичево презеде постапка против А.А. (41) од Скопје, поднесувајќи кривична пријава за  измама. А.А. е обвинет дека измамил три лица со ветување дека ќе договори визи за странска држава во замена за по 1.000 евра од секое лице.

Случаите на измами ги сфаќаме многу сериозно и се залагаме да обезбедиме правдата да биде задоволена“, рече портпаролот на Надворешната канцеларија за криминалистички работи Кичево.

Портпаролот на Надворешната канцеларија за криминалистички работи Кичево ја истакна нивната посветеност за спроведување на правдата во случаите на измама.

Шема за измама

Според полициските информации, А.А. тврдел дека може да обезбеди состаноци за визи преку социјалните мрежи и наводна агенција. Но, и покрај тоа што ја добил исплатата, тој не успеал да ги испорача ветените визи.

Истражување и претпазливост

Властите ги повикуваат поединците да ја потврдат легитимноста на визните услуги пред да извршат какви било плаќања и да пријават каква било сомнителна активност.

Случајот служи како потсетник да се остане внимателен против измамничките шеми, а властите се обврзани да ги повикаат одговорните одговорни.

### Преформулирани цитати:
– Оригинал: „Случаите на измами ги сфаќаме многу сериозно и се залагаме да обезбедиме правдата да биде задоволена“, рече портпаролот на Надворешната канцеларија за криминалистички работи Кичево.
– Префразирано: Портпаролот на Надворешната канцеларија за криминалистички работи Кичево ја истакна нивната посветеност за спроведување на правдата во случаите на измама.