Неговите бранители ќе достават до судот доказ дека има 45.000 незаконски снимени разговори и 155.000 СМС пораки. Во нив јасно може да се види дека нема никаква комуникација со Нинџа, беше истакнато на денешното рочиште од судењето за „27 април“.

-Тоа го потвдија двајца премиери, еден поранешен и еден сегашен, поранешен претседател на држава и актуелен лидер на опозиција – наброја Јанакиески.

Тој рече и дека е подготвен да оди на полиграф заедно со Нинџа за да се види кој ја говори вистината.