Пратеникот на ВМРО-ДПМНЕ Игор Јанушев на денешната седница во Собранието ги нарече пратениците на СДСМ изроди.

-Треба да го промените името од СДСМ во СДСБ, СДС бугарска – рече Јанушев.

Тој му рече на премиерот Димитар Ковачевски дека ќе одговара за велепредавство поради францускиот предлог.

-‘Ќе ви го кажам тоа што ви го рече Ковачки, ќе ги лежите, прашајте го Тупанче – рече Јанушев.