Таа посочи неколку опции за барањата на Бугарија да станат дел од рамката на преговорите меѓу ЕУ и Северна Македонија.

-Дали овие услови што ги поставивме ќе бидат во првото поглавје, или ќе бидат запишани и ќе траат како црвена нишка во целиот процес на преговори, или конечно ќе бидат изнесени во посебно 36-то поглавје, е прашање на разработка со услови и дека ќе се земе предвид бугарската позиција, изјави Јотова за Бугарското национално радио.