Според епидемиолошки анализи во моментов, дистрибуцијата по градови е следна:

Дистрибуција по градови Заболени (вкупно) Активни случаи (вкупно)
Скопје 67310, активни 6657
Куманово 8527, активни 1090
Прилеп 8172, активни 679
Тетово 7095, активни 549
Битола 6148, активни 947
Велес 5402, активни 527
Гостивар 5117, активни 354
Кавадарци 5109, активни 363
Штип 4890, активни 369
Охрид 4907, активни 464
Струмица 4007, активни 489
Струга 2940, активни 160
Кочани 2721, активни 239
Кичево 2471, активни 267
Гевгелија 2176, активни 234
Неготино 2153, активни 179
Свети Николе 1488, активни 116
Крива Паланка 1208, активни 60
Ресен 1209, активни 192
Радовиш 1088, активни 99
Берово 1015, активни 51
Делчево 951, активни 83
Дебар 930, активни 36
Виница 817, активни 124
Пробиштип 772, активни 32
Валандово 660, активни 64
Богданци 489, активни 61
Крушево 480, активни 100
Демир Капија 394, активни 24
Демир Хисар 388, активни 68
Кратово 353, активни 10
Македонски Брод 354, активни 17
Пехчево 262, активни 20
Македонска Каменица 232, активни 15
Дојран 132, активни 8, информираат од МЗ.