Канада со тоа стана првата држава која ја одобри употребата на вакцината за таа старосна група.

Министерството заклучи дека вакцината е „сигурна и ефикасна“ во превенција на коронавирусот кај деца од 12 до 15 години и оти одлуката е донесена по „ригорозен и независен преглед на научните докази“.

Канадските власти претходно одобрија употреба на вакцината за постари од 16 години.