Трудо се вакцинираше со Астра Зенека во една аптека во Отава.

– Многу сум возбуден, изјави канадскиот премиер непосредно пред вакцинацијата.

Заедно со Трудо се имунизираше и неговата сопруга Софи, која беше заразена со Ковид-19 на почетокот на пандемијата минатата година.