Од нив, 56 мерки се за возење без возачка дозвола, а 23 санкции за технички неисправни и нерегистрирани возила.

За користење мобилен телефон се изречени 19 мерки, осум за некористење сигурносен појас, пет за возење под дејство на алкохол, шест прекршоци што ги прават возачите на мотоцикли и пет за минување на црвено светло.

Засилените акциски контроли продолжуваат и во наредните денови.