Од нив, соопштија од МВР, 34 се на територија на Битола, 11 на територија на Прилеп, 15 на територија на Ресен.

Од МВР најавија дека засилените сообраќајни контроли продолжуваат и во наредните денови. Апелираат до граѓаните да ги почитуваат сообраќајните правила и прописи.