Во извештајот на Ројтерс се вели дека за производство на вакцина од типот ЦНБГ не се потребни производствени капацитети со висок степен на биолошка заштита, што значи дека оваа вакцина би била поедноставна за масовно производство.

Повеќе од десет вакцини на кинески научници се номинирани за различни нивоа на клинички испитувања, а неодамна вакцината на Институтот за микробиологија на Кинеската академија на науките доби „зелено светло“.