-Толку се неработници што ги мрзи и не знаат ниту еден парк да направат. Од СДСМ ветија и не реализираа уредување на просторот во близина на Здравствениот дом во Пехчево и негова намена во градски парк со потребни содржини и урбана опрема. Нема ништо ниту од регионалниот центар – Дом за стари лица кој требаше да биде направен во Пехчево. Од СДСМ исто така ветија и не направија градска капела во Пехчево, рече Китански и додаде:

„Ниту едно од главните ветувања на кое се темелеше доаѓањето на власт на СДСМ во Пехчево не е реализирано. Време е неработниците да си заминат од позиција. Време е за одговорен и чесен пристап. Време е за многу работа и развој на Пехчево. ВМРО-ДПМНЕ има концепт за развој и понуда која ќе ја презентираме пред граѓаните. Време е за Македонија за сите луѓе!“.