Одбраната на Бојан Јовановски жестоко реагира до судијката зошто не дозволува да биде изведено како материјален доказ УСБ.На него има разговори и видеа на Јовановски со Заев и Богоев како и со градоначалниката Петровска.

Доколку не биде изведен како доказ нема да може да се користи при сведочењето на сведоците.

Судот се повлече пред да ја донесе одлуката.