БЕГ побарале зголемување од околу 2 проценти, ЕСМ 65 отсто и Скопје Север 16 проценти.

Од друга страна на гасот на Светските берзи бележи раст од 50 отсто, а учествува со 70 % од одлуката на крајната цена на парното.

Регулаторна во моментов прави анализи. Подготвителна седница ќе има во вторник, а конечната одлука на крајната цена ќе се знае во четврток, велат од Регулаторна.

Новата цена ќе важи од 1 Август. Лани цената на парното остана иста.