Тој по преземањето на градоначалничката функција се огласи на Фејсбук. Неговата објава ви ја пренесуваме во целост:

Почитувани сограѓани,
од денес вратата на Општина Велес Ви е секогаш отворена!
Одговорно и мотивирано застанувам во служба на Вашите барања, проблеми и интереси.
Ви ветувам дека чесно, посветено и со многу труд, сите заедно ќе чекориме кон модерен, безбеден и просперитетен Велес.
Со почит,
Марко Колев, напиша тој на Фејсбук.