Според епидемиолошки анализи во моментов, дистрибуцијата по градови е следна:

Дистрибуција по градови Заболени (вкупно) Активни случаи (вкупно)
Скопје 53958, активни 7728
Прилеп 6571, активни 920
Куманово 6305, активни 553
Тетово 6031, активни 458
Гостивар 4276, активни 372
Кавадарци 4151, активни 648
Велес 4081, активни 485
Битола 4004, активни 472
Штип 4000, активни 296
Охрид 3841, активни 588
Струмица 3064, активни 259
Струга 2586, активни 172
Кочани 2111, активни 200
Кичево 1896, активни 102
Неготино 1790, активни 427
Гевгелија 1627, активни 311
Свети Николе 1198, активни 71
Крива Паланка 1017, активни 112
Ресен 939, активни 128
Радовиш 838, активни 81
Дебар 819, активни 25
Делчево 812, активни 83
Берово 775, активни 96
Пробиштип 637, активни 68
Виница 564, активни 38
Валандово 465, активни 75
Крушево 409, активни 127
Богданци 375, активни 65
Демир Капија 326, активни 76
Кратово 316, активни 25
Демир Хисар 314, активни 43
Македонски Брод 277, активни 24
Пехчево 206, активни 11
Македонска Каменица 197, активни 5
Дојран 106, активни 9.