Во Владата се одржува координација, во кој формат, на која локација и кога точно ќе се случи лидерската средба меѓу Димитар Ковачевски и Христијан Мицкоски, објави ТВ24.

Како што објавува ТВ 24, во однос на локацијата не е исклучено таа да биде на неутрална, надвор од владината зграда.

Според првичните информации лидерската би требало да се случи во среда.