Натпреварот помеѓу Чаир 2030 и МЗТ Скопје e прекинат на полувремето и веројатно нема да продолжи.

На полувремето, на пат кон соблекувалните, кошаркарите на актуелниот македонски шампион биле нападнати од непознати лица.

Кошаркарите на МЗТ одбија да го продолжат натпреварот.

Првото полувреме заврши со водство на МЗТ Скопје со 44:42.